İstanbul İçi Aynı Gün Hızlı Teslimat
Kapat

Her gelinin hayalidir gelinlik giymek, güzel akıllarda kalıcı bir düğününün olması. Düğün konseptinin herşey ile uyumlu olmasını, gelinlik, gelin ayakkabısı, gelin çiçeği, gelin duvağı ve düğün mekanı ve mekanın tercihe bağlı olarak dekorasyonu ve gününüzü güzelleştirecek birbiri ile uyumlu olması gereken detaylar. İşte o detaylardan birisi de gelini tamamlayan Gelin Çiçeği. En güzel gelinlere, en güzel çiçekler yakışır. Taptaze tomurcuklar ve rengarenk cıvıl cıvıl çiçek buketleri ile en özel düğün çiçeğini seçebilirsiniz. Hem gelinlik aksesuarı olarak hem geleneksel ritüellerin tamamlanması adına gelin çiçeği, düğün yaklaşmadan seçmeniz ve gelinlik modeline göre tasarlamanız gerekir.

dugun-konseptine-gore-cicek-buketleri.jpg

Düğün Konseptinde gelinin özel gününe anlam katacak önemli aksesuarlardan birisi de Gelin çiçeğidir. Gelin çiçeği naif aynı zamanda gösterişli ve düğün konseptine uygun olmalıdır. Alışılmışın dışında karışık çiçek buketleri ile aranjman yapılarak gelin çiçeği canlandırılabilir. Yanı sıra tek çeşit canlı çiçek olarak sade, narin, nezaketi temsil eden beyaz laleler veya soft renkleri olan şakayık çiçeği ile de sade kalmayı tercih edenler için tavsiye edilebilir.

Gelin çiçeği mevsimden mevsime değişiklik gösterebilir. Bahar aylarında gelin buketine canlı çiçekler ve çiçek çeşitliliği fazla olabiliyorken kış mevsiminde belirli şekilde kısıtlı canlı olmayan beyaz renkli ve kuru çiçek çeşitleri ile gelin buketi yapılabiliyor.

Bu yüzden gelin çiçeği seçimi çokta kolay değildir. Gelin çiçeğinizi seçerken pek çok dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Örneğin kır düğünleri için çoğunlukla lavanta, papatya gibi daha doğal, country tarzı çiçekler tercih edilirken, salon düğünlerinde gül, karanfil veya lale gelinlerin en çok tercih ettiği çiçekler arasında yer alıyor.

Düğün Terci̇hleri̇ne Göre Geli̇n Çi̇çeği̇ Öneri̇leri̇

Herkes düğününün unutulmaz bir anı olmasını ister bunun için farklı düğün konseptleri belirleyebilir hem misafirlere hem de kendinize hep akıllarda kalacak anlar yaşatabilirsiniz. Düğün konsepti fikirlerine bakmadan önce, bu konseptin eşiniz ve sizin tarzınızı yansıtması gerektiğini unutmayın. Düğün töreninizde nasıl bir görsellik arzu ediyorsunuz? Düğün hikayenize en uygun konsept ne olmalı? Düğün konseptine uygun renk paleti nasıl olmalı? Düğün Konseptine uygun gelin çiçeği nasıl seçilmeli? Bu sorular, seçenek yelpazenizi daraltacak ve fikirler oluşmasını sağlayacaktır. Farklı konseptlerde, farklı çiçekler tercih edilirken,düğün çiçekleri çeşitleri arasından nasıl bir seçim yapılması gerektiğini inceleyelim.

Modern ve Sade Düğün Konsepti̇ne Göre Geli̇n Buketleri̇

Öncelikle konseptin içeriğinden bahsedelim. Sade ve modern bir düğün; zarif ve minimalist bir tarzda planlanan özel gün etkinliğidir. Bu konsept gösterişten uzak dekoruyla ve naifliği ile ruhu dinlendiren sade bir düğün konseptidir.

Yaz günlerinin vazgeçilmez konsepti olarak beyaz, krem ve pastel tonlarıyla sofistik bir hava oluşturulabilir. Bu konseptte, yumuşak renkler tercih edilmelidir. Çok fazla aksesuar kullanmadan dekorasyonu çiçeklere bırakmak uygun olacaktır.

Gösterişi bir kenara bırakan ve dekoruyla ruhu dinlendiren sade bir düğün konsepti yapmayı planlıyorsanız, devasa gelin buketleri size göre. Devasa denildiğinde aklınıza geleneksel düğünlerin rengarenk ve ağır çiçekleri gelmesin. Fazlaca çiçek seçenekleri ile desteklenebilecek olan bu konsept, zarif gelinlerin en çok ettiği konseptler arasındadır. Tek başına büyük bir orkide veya bembeyaz lotusların modern düğününüzün kusursuz tamamlayıcı olması aşikar! Çiçek çeşitliliğini en az tutarak tek bir çiçek modeline dikkat çekebilir, ve alışılmışın dışına çıkarak devasa yaprakları gelin buketinizde kullanabilirsiniz. Beyaz şakayıklar da modern düğün konseptlerinin en çok tercih edilen çiçek türlerinden biridir. Zarif ve şık duruşu ile beyaz şakayıklar tercih edilebilir.

Bohem Düğünler İçi̇n Geli̇n Buketleri̇

Bohem Nedir? Bohem, genellikle benzer düşünen insanlarla ve birkaç kalıcı bağ ile alışılmamış bir yaşam tarzıdır. Bu düğün tarzı, özgür ruhlu çiftlerin tercih ettiği organizasyonlardır. Bunun için; bağ evleri, bahçeli evler, çiftlikler, yeşil alanı bol olan yerler seçilmelidir. Bu konseptte, gelin buketlerinde mor, pembe, mavi, sarı tonlarda çiçeklere yer verilir.

Genellikle yaz ve bahar aylarının vazgeçilmez düğün konseptlerinden biri olan bohem düğünler, canlı çiçeklerin en göz alıcı renklerle sergilendiği bir konsepttir. Bir bohem düğün planlıyorsanız, size önerimiz hem trendlerde olan hem de parlak renkleriyle iç açacak canlı gelin buketi kullanmanız Portakal rengi gül (yediveren), şakayık, lotus veya devedikeni tam size göre. Canlı renkleri ile karışık gelin buketine bakmalısınız.

Vi̇ntage Düğün Konsepti̇ne Göre Geli̇n Çi̇çekleri̇

Vintage Düğün Konsepti Nedir?

Dekorasyonunda, dantel örtülerin, eski şamdanların, kristal avizelerin, eski çatal bıçak takımlarının kullanıldığı düğün konseptlerine denir. Alışılmış konseptlerden sıkılan çiftler, daha otantik ve nostaljik olacak şekilde bu konsepti tercih ederler. Bu konseptin modası geçmez klasik tarzdır.

Günümüz mekanlarından sıkılan, nostaljik atmosferi seven davetlilerin çok beğendiği konsept olmaktadır. Pastel ve nötr tonlu çiçek aranjmanları hem göz yormayan havasıyla hem de konseptinize kusursuz uyum sağlamasıyla tercihiniz olabilir. Orkide, lale, lavanta veya gül vintage buketiniz için seçebileceğiniz çiçeklerden sadece birkaçıdır. Zarif duruşu ile soft renk gelin buketi tercih edilebilir.

Geleneksel Düğün Konsepti̇ne Göre Geli̇n Çi̇çekleri̇

Bu konsept, özellikle iç mekan düğünleri için kullanılır. Geleneksel düğün konsepti, genellikle büyük salonlarda yapılır. Aksesuar olarak büyük şamdanlar, kristaler, halılar ve büyük çiçek buketleri kullanılır. Rengarenk ve gösterişli gelin çiçeklerinin tercih edildiği geleneksel düğünler için aynı zamanda mevsimine uygun canlı gelin buketleri de güzel bir seçenek olmaktadır.

Geleneksel düğün konseptine göre genelde kırmızı gül yada beyaz lale buketi tercih edilmektedir. Ağır görünümlü gül buketleri düğün konseptinin renk uyumu ile birlikte gelinlik kusursuz görünecektir.

Aslında kırmızı güllerde asil duruşu ile geline canlılık katabilir. Beyaz laleler de narin, temiz ve sadelik katmaktadır. Tercih gelinin zevkine ve gelinlik ile uyumuna bağlıdır.

Düğün çiçekleri de,  gelin çiçeği seçimi de düğün konseptinize uyum sağladığı sürece ortamı oldukça şık bir hale getirecektir. Düğünler için çiçek seçimi yapılırken tercih edilen çiçek bu yüzden önemlidir. Tabi ki gelin çiçeği buketi ya da düğün çiçeği olarak tercih edeceğiniz farklı çiçek seçeneklerini alanında uzman olmuş kişilere emanet etmenizde fayda var.

Whatsapp